Tofu cizrnové řízečky

Tofu cizrnové řízečky

Neskutečná struktura placiček a skvělá chuť. Vynikající k hranolkám, bramborové kaši, pečeným bramborám nebo jen k salátu. Jezte s česnekovo-bylinkovým dipem a kečupem. Jsou velmi rychlé, zasytí a chutnají skoro všem.

minut
20
porcí
10-12 placiček

Můžete upéct v troubě a snížit množství tuku. 30 minut na 180°C.

Tofu cizrnové řízečky


 

Ingredience

cizrna 1 plechovka

tofu 1 bloček (180g)

ovesná mouka (namletých ovesných vloček) 120 ml

rostlinné mléko 2 lžíce

česnekový prášek 1/2 lžičky

cibulový prášek 1 lžička

sůl 1/2 lžičky

mletá uzená paprika 1/2 lžičky

kukuřičná strouhanka na obalování

olej na smažení

Postup

  1. Sceďte cizrnu a vybalte tofu.
  2. Rozehřejte na pánvi olej na smažení.
  3. V sekáčku nasekejte všechny ingredience nahrubo, chcete trošku kousíčky, ne mletou pastu. Možná budete muset nadvakrát a pak vše dobře promíchat.
  4. Vytvořte cca 10-12 placiček.
  5. Obalte je ve strouhance a osmažte dozlatova.
 

Můžete upéct v troubě a snížit množství tuku. 30 minut na 180°C.

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz