Tofu koule

Tofu koule

Křupavá porce bílkovin do špaget s omáčkou, do salátu, wrapů nebo k bramborové kaši. Pokaždé trochu jiné a vždy snadné.

minut
30
porcí
3-4

Pokud vám zbyde z předchozího jídla čočka, rýže apod., určitě ji do koulí vmixujte.

Tofu koule


 

Ingredience

tofu 1 bloček

cizrna 1 plechovka nebo 250g uvařené

česnek 3 stroužky

uzená paprika, mletý kmín, kurkuma, pepř – vždy 1/2 lžičky

majoránka 1 lžíce

lahůdkové droždí 2 lžíce

zbytky rýže, čočky, quinoi nebo jáhlové vločky 4 lžíce

sůl 1/2 lžičky

kukuřičná strouhanka podle potřeby

olej na smažení

Postup

  1. Vybalte a vyždímejte tofu, sceďte cizrnu.
  2. Vše kromě kukuřičné strouhanky rozmixujte na hladkou hmotu.
  3. Ochutnejte a dolaďte.
  4. Ve friťáku nebo v malém kastrůlku rozpalte olej vhodný na smažení.
  5. Z hmoty tvořte asi 2cm koule, pevné, nelepivé, nedrobivé. Konzistenci upravte strouhankou nebo kapkou vody.
  6. Smažte na střední teplotu do křupava.
 

Pokud vám zbyde z předchozího jídla čočka, rýže apod., určitě ji do koulí vmixujte.

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz