Jedno z mých nejoblíbenějších jídel, které je hotové raz dva. Pikantně pálivé a zároveň nasládlé, s křupavými buráky a kostkami lahodného tofu. Servírujte ho v hluboké misce i s nudlemi a snězte ho večer s partnerem na gauči nad skleničkou vína nebo ve vaně. Vzhledem k obsahu bílkovin je i skvělým potréninkovým jídlem.
Zbytek snadno druhý den ohřejete přímo na pánvi i s nudlemi. Pokud potřebujete víc bílkovin, navyšte množství tofu a buráků.
Tofu Kung Pao
Ingredience
tofu 2 bločky
sůl 1 lžička
olivový olej 1 lžíce
kukuřičný škrob 4 lžíce
kokosový olej 3 lžíce
čili vločky 1/2 lžičky (či méně/více)
zázvor 1 lžíce strouhaného
česnek 3 stroužky propasírovat
červená paprika
žlutá paprika
pórek bílá část
malá cuketa
červená cibule
jarní cibulka 3 ks
sójová omáčka 2-3 lžíce
sezamový olej 1 lžíce
rýžový ocet 1 lžíce (nebo jablečný či umeocet)
pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
javorový sirup 1 lžíce
pepř 1 lžička kuliček, nadrtit ve hmoždíři
buráky 2-3 velké hrsti
rýžové nudle
Postup
Zbytek snadno druhý den ohřejete přímo na pánvi i s nudlemi. Pokud potřebujete víc bílkovin, navyšte množství tofu a buráků.
Míšo
Mňamka veliká ?
A vím o dalších 2 kamarádkách, které uvařily podle tebe a chutnalo všem
Přeji krásné jarní a lahodné dny
Žanet ?
Moc ?moc ?moc ?díky! ?
Výborný recept! ?
Děkuji! Též náš oblíbený