Tofu Kung Pao

Tofu Kung Pao

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel, které je hotové raz dva. Pikantně pálivé a zároveň nasládlé, s křupavými buráky a kostkami lahodného tofu. Servírujte ho v hluboké misce i s nudlemi a snězte ho večer s partnerem na gauči nad skleničkou vína nebo ve vaně. Vzhledem k obsahu bílkovin je i skvělým potréninkovým jídlem.

minut
25
porcí
4

Zbytek snadno druhý den ohřejete přímo na pánvi i s nudlemi. Pokud potřebujete víc bílkovin, navyšte množství tofu a buráků.

Tofu Kung Pao


 

Ingredience

tofu 2 bločky

sůl 1 lžička

olivový olej 1 lžíce

kukuřičný škrob 4 lžíce

kokosový olej 3 lžíce

čili vločky 1/2 lžičky (či méně/více)

zázvor 1 lžíce strouhaného

česnek 3 stroužky propasírovat

červená paprika

žlutá paprika

pórek bílá část

malá cuketa

červená cibule

jarní cibulka 3 ks

sójová omáčka 2-3 lžíce

sezamový olej 1 lžíce

rýžový ocet 1 lžíce (nebo jablečný či umeocet)

pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče

javorový sirup 1 lžíce

pepř 1 lžička kuliček, nadrtit ve hmoždíři

buráky 2-3 velké hrsti

rýžové nudle

Postup

  1. Den předem (nebo alespoň 30 minut) vybalte tofu, proložte ho utěrkami, zatižte závažím a nechte vysušit. Utěrky několikrát vyměňte, ideální jsou papírové. Pokud máte čas, nechte ho takto v lednici do druhého dne.
  2. Vysušené tofu rozkrájejte na kostky, v misce obalte olivovým olejem, škrobem a solí a dejte opékat na pánev. Několikrát otočte tak, aby byly kostky zlaté ze všech stran. Trvá to 15-20 minut.
  3. Mezitím rozkrájejte zeleninu na velké kousky.
  4. Ve wok pánvi rozehřejte lžíci kokosového oleje, prohřejte nastrouhaný zázvor, propasírovaný česnek a čili vločky.
  5. Přidejte zeleninu a zprudka orestujte.
  6. Vlijte sójovku, ocet, šťávu z pomeranče a javorový sirup, prohřejte.
  7. Vmíchejte opečené kostky tofu
  8. Ochuťte čerstvě nadrceným pepřem a nakrájenou jarní cibulkou.
  9. Posypejte sekanými buráky.
  10. Podávejte s rýžovými nudlemi.
 

Zbytek snadno druhý den ohřejete přímo na pánvi i s nudlemi. Pokud potřebujete víc bílkovin, navyšte množství tofu a buráků.

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Komentáře
Žanet

Míšo
Mňamka veliká ?
A vím o dalších 2 kamarádkách, které uvařily podle tebe a chutnalo všem
Přeji krásné jarní a lahodné dny
Žanet ?

Michaela Levíčková

Moc ?moc ?moc ?díky! ?

Michaela Levíčková

Děkuji! Též náš oblíbený

Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz