Tofu na špejli

Tofu na špejli

Samozřejmě může být i bez špejle 🙂 ale takhle mají prostě větší šmrnc a nás baví. Ke smažené rýži úplná pecka.

minut
40
porcí
1 tofu na osobu

Omáčku si můžete připravit den předem a vysušené tofu do ní dát marinovat. V den D pouze tofu rozkrájíte, dopotřete a dáte péct.

Tofu na špejli


 

Ingredience

Pro 1 osobu:

bloček tofu 180g

tamari 4 lžíce

česnek 1 stroužek prolisovaný

pomerančová šťáva 2 lžíce

olej 1 lžíce

mleté čili papričky v oleji  1/2 lžičky

sriracha 1/2 lžičky a dále dle chuti

škrob 1/2 lžičky

pepř dle chuti

Postup

  1. Tofu vybalte a vysušte mezi utěrkami, zatížené kuchařkami – alespoň 30 minut.
  2. Smíchejte všechny ingredience dohromady, lehce našlehejte.
  3. Rozehřejte troubu na 170°C.
  4. Tofu rozkrájejte na dílky, které půjdou dobře napíchnout na vaše jehlice na špízy.
  5. Napichujte tofu a skládejte ho na plech s pečicím papírem.
  6. Každý plátek tofu potřete metličkou připravenou směsí koření ze všech stran. Polovina omáčky by vám měla zbýt. Pokud ne, můžete přidělat nebo další krok vynechte.
  7. Pečte 20 minut, potřete zbytkem marinády a pečte ještě 10 minut z druhé strany.
  8. Pokud máte omáčky nazbyt, klidně ji znovu natřete na tofu před servírováním.
  9. Podávejte se smaženou rýží nebo pečenými brambory, se salátem apod.
 

Omáčku si můžete připravit den předem a vysušené tofu do ní dát marinovat. V den D pouze tofu rozkrájíte, dopotřete a dáte péct.

Hlavní jídlo | Párty a oslavy | Grilování | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz