Dobře udělané tofu je dobrota. A jelikož je to cesta, jak vegani snědí dost kvalitních bílkovin a vápníku, jíme ho často. Tato divoká verze se inspiruje americkým Díkůvzdáním a zvěřinou. Počítejte s jedním bločkem na osobu a možná vám zbyde kousek k večeři.
minut
60
porcí
2
Tofu nadivoko
Ingredience
tofu 2 bločky
(ideálně Lunter, má nejvíc vápníku, je z Evropy a bez GMO)
MARINÁDA:
sójová omáčka 3 lžíce
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
česnekový prášek 1 lžička
čili 1/2 lžičky
hořčice 1 lžička
bobkové listy 2
nové koření 5 kuliček
javorový sirup 1 lžíce
česnek 3 stroužky propasírované
cibulový prášek 1 lžička
uzená paprika 2 lžičky
lahůdkové droždí 2 lžíce
olivový olej 1 lžíce
POLEVA
kokosový cukr 3 lžíce
(nebo třtinový a přinejhorším obyčejný)
hořčice kremžská 2 lžičky
hřebíček 30-40 ks
Postup
Hlavní jídlo | Vánoce | Bez lepku | Bez ořechů