Tofu řízek

Tofu řízek

Vypadá jako řízek a chutná jako rybí prsty. U nás v zimě hit, když chceme výjimečně něco smaženého. Zkuste, protože vás zcela jistě překvapí, jak je dobrý. Navíc ho máte raz dva a obsahuje 22g bílkovin (!).

minut
15
porcí
1

Nakrájejte jako rybí prsty a do směsi na obalování přidejte vločky nori řasy.

Pro výraznější chuť přidejte do marinády jakékoli oblíbené koření.

Tofu řízek


 

Ingredience

tofu 1 bloček přírodního 180g (ideálně Lunter)

MARINÁDA:

olivový olej 1/2 lžičky

paprika špetka

sůl špetka

rostlinné mléko 3 lžíce

TROJOBAL:

škrob 1 lžička (kukuřičný nebo tapioka)

rostlinné mléko bez cukru 3 lžíce

sůl větší špetka

červená paprika větší špetka

kurkuma špetka

kukuřičná strouhanka 3 lžíce

sezamové semínko 1/2 lžičky

 

olej na smažení

Postup

  1. Tofu rozřízněte napříč po delší straně, abyste dostali dva tenčí velké “řízky”.
  2. Proložte ho utěrkami a vysušte z něj vodu. Klidně přes noc.
  3. Suché tofu obalte v marinádě a nechte alespoň 30 minut nebo přes noc marinovat.
  4. Rozpalte pánev a na ní olej.
  5. Vyndejte z marinády a obalte ve třech krocích:
  6. První: škrob.
  7. Druhý: mléko a koření se solí.
  8. Třetí: strouhanka se sezamem.
  9. Tofu opečte z obou stran dozlatova.
  10. Podávejte s bramborovou kaší nebo se salátem.
 

Nakrájejte jako rybí prsty a do směsi na obalování přidejte vločky nori řasy.

Pro výraznější chuť přidejte do marinády jakékoli oblíbené koření.

Hlavní jídlo | Vánoce | Párty a oslavy | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz