Vypadá jako řízek a chutná jako rybí prsty. U nás v zimě hit, když chceme výjimečně něco smaženého. Zkuste, protože vás zcela jistě překvapí, jak je dobrý. Navíc ho máte raz dva a obsahuje 22g bílkovin (!).
Nakrájejte jako rybí prsty a do směsi na obalování přidejte vločky nori řasy.
Pro výraznější chuť přidejte do marinády jakékoli oblíbené koření.
Tofu řízek
Ingredience
tofu 1 bloček přírodního 180g (ideálně Lunter)
MARINÁDA:
olivový olej 1/2 lžičky
paprika špetka
sůl špetka
rostlinné mléko 3 lžíce
TROJOBAL:
škrob 1 lžička (kukuřičný nebo tapioka)
rostlinné mléko bez cukru 3 lžíce
sůl větší špetka
červená paprika větší špetka
kurkuma špetka
kukuřičná strouhanka 3 lžíce
sezamové semínko 1/2 lžičky
olej na smažení
Postup
Nakrájejte jako rybí prsty a do směsi na obalování přidejte vločky nori řasy.
Pro výraznější chuť přidejte do marinády jakékoli oblíbené koření.