Tortilly s pečenou tofu nádivkou

Tortilly s pečenou tofu nádivkou

Famózní verze tofu, kterou nadchnete úplně každého.

minut
35
porcí
4

Když jsem líná strouhat, dám tofu do sekáčku nebo ho nadrobím v prstech.

Tortilly s pečenou tofu nádivkou


 

Ingredience

TOFU

neochucené tofu 540 g  (3 balíčky po 180g)

Tamari nebo Shoyu 3 lžíce

olivový olej 2 lžíce

mletý kmín 2 lžičky

uzená paprika 2 lžičky

sůl 1/2 lžičky (případně ochutnat a dosolit)

OMÁČKA

velká cibule

česnek 4 stroužky

mletý kmín 1 lžička

paprika 1 lžička

chilli v oleji 1/2 lžičky (nebo vynechte či nahraďte práškem)

rajčatový protlak 3 lžíce

ananasový džus 1 dcl

Tamari nebo Shoyu 1 lžíce

SALSA

oblíbené bylinky svazek (koriandr, petržel, možná trošku máty, divoká bršlice, nať mrkve…)

česnek 2 stroužky nebo lžička česnekového prášku

vegan smetana 4 lžíce (nebo jogurt)

vegan majonéza 4 lžíce

citrón 1/2

javorový sirup 1 lžička (nebo agáve, rýžový…)

lahůdkové droždí 1 lžíce

sůl podle chuti

DOKONČENÍ

velké tortilly 4 ks

rajčátka, ledový salát, okurka apod.

 

Postup

  1. Vysušte tofu
  2. Rozehřejte troubu na 175 °C
  3. Tofu nastrouhejte, pořádně míchejte s kořením a v zapékací míse dejte péct na 30 minut, 2x v průběhu promíchejte
  4. Na omáčku poduste cibuli s česnekem na oleji, přidejte koření a rajský protlak, prohřejte.
  5. Vlijte džus a sójovku a nechte zhoustnout.
  6. Na salsu vše rozmixujte dohladka, ochutnejte a dochuťte.
  7. Upečené tofu promíchejte s omáčkou.
  8. Každou tortillu nahřejte z obou stran na pánvi pomáznuté olejem, poté naplňte směsí tofu s omáčkou, zakápněte vydatně salsou, možná přidejte čerstvou zeleniny a zatočte k podávání.
 

Když jsem líná strouhat, dám tofu do sekáčku nebo ho nadrobím v prstech.

Hlavní jídlo | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Komentáře
Irena

Dobrý den ? moc děkuji za tento recept,jen teď se nějak ztrácím…při podávání…salsa, Tofu a teď nevím co s tou omáčkou ??asi jsem to špatně pochopila ? děkuji za odpověď Irena ???

Michaela Levíčková

Dobrý den, já tam měla chybu. Opraveno. Děkuji za upozornění a snad je to již takto jasné. Hezký den

Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz