Tzatziki

Tzatziki

Nebylo by léto bez tzatziki. V Řecku se jí jako předkrm, u nás spíš jako dip ke grilované kukuřici, tofu, burgerům apod. Vegan verze je chuťově špičková a navíc nezatěžuje tělo negativy kravského mléka.

minut
5
porcí
4

Moje děti nesnáší kopr. Dělám jim tedy tzatziki s pažitkou…

Tzatziki


 

Ingredience

salátová okurka 1ks

zakysaná sójová smetana Dr.Oetker (Billa) 1 kelímek nebo oblíbený bílý rostlinný jogurt

česnek 1 prolisovaný stroužek

olivový olej 1 lžička

lahůdkové droždí 1 lžíce

citrónová šťáva 1 lžíce

sůl dle chuti

čerstvě mletý pepř podle chuti

čerstvý kopr hrst

 

Postup

  1. Nastrouhejte okurku do mísy (nebo ji nasekejte v robotu jako já).
  2. Přidejte vše kromě kopru a pořádně promíchejte. Smetana je hodně hustá. Pokud používáte jogurt nebo jinou značku, napřed okurku vyždímejte (a šťávu vypijte).
  3. Ochutnejte a dochuťte česnekem, citrónem, solí a pepřem.
  4. Vmíchejte nadrobno nasekaný kopr.
 

Moje děti nesnáší kopr. Dělám jim tedy tzatziki s pažitkou…

Pomazánka | Grilování | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz