Ultimátní vanilková zmrzlina

Ultimátní vanilková zmrzlina

Dobrou plant-based smetanovou zmrzlinu, aby pohledal. Natož úžasnou! Tahle je geniální a božsky doplňuje třeba horké maliny. Podaří se i bez zmrzlinovače!

minut
15 min plus chladnutí a mražení
porcí
6

Přimíchejte sekanou černou čokoládu pro verzi stracciatella.

Ultimátní vanilková zmrzlina


 

Ingredience

Na 6 porcí:

sójové mléko (event. ovesné mléko při alergii na sóju) 210 ml

kukuřičný škrob 15 g

vegan kondenzované ovesné mléko Nature’s charm 210 g (lze event.kokosové)

vanilkový lusk

sůl špetka

vegan smetana ke šlehání 200 ml (nejchutnější je Nature’s charm oat whipping cream) – vychlaďte přes noc

volitelně lžíce moučkového třtinového cukru – já nedávám, mám ráda méně sladkou zmrzlinu

 

Postup

  1. Den předen vychlaďte šlehačku v lednici.
  2. V den D v rendlíčku smíchejte sójové mléko, kondenzované mléko, škrob, sůl, zrníčka vanilky z lusku i prázdný lusk.
  3. Zahřívejte na mírném hni, dokud nezískáte pudinkovou konzistenci (asi 5 minut).
  4. Sceďte vanilkový krém přes cedník, potáhněte fólií (kontakt) a dejte vychladnout.
  5. Když je krém studený, vyšlehejte mixérem ovesnou šlehačku do pevných špiček, ale nepřežeňte to.
  6. Po lžících opatrně zašlehejte vanilkový krém.
  7. Přendejte načechranou hmotu do krabičky na zmrzlinu (nebo do zmrzlinovače) a nechte pořádně ztuhnout. (Bez zmrzlinovače můžete zhruba po 2h znovu přendat do mixéru a rozšlehat krystaly a dát opět zmrazit. Ale nemělo by to ani být potřeba.)
  8. Před podáváním nechte 10 min stát na kuchyni, zmrzlina pak lépe kopečkuje.
 

Přimíchejte sekanou černou čokoládu pro verzi stracciatella.

Extra | Dezert | Párty a oslavy | Bez sóji | Bez ořechů | Bez lepku
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz