Dobrou plant-based smetanovou zmrzlinu, aby pohledal. Natož úžasnou! Tahle je geniální a božsky doplňuje třeba horké maliny. Podaří se i bez zmrzlinovače!
minut
15 min plus chladnutí a mražení
porcí
6
Přimíchejte sekanou černou čokoládu pro verzi stracciatella.
Ultimátní vanilková zmrzlina
Ingredience
Na 6 porcí:
sójové mléko (event. ovesné mléko při alergii na sóju) 210 ml
kukuřičný škrob 15 g
vegan kondenzované ovesné mléko Nature’s charm 210 g (lze event.kokosové)
vanilkový lusk
sůl špetka
vegan smetana ke šlehání 200 ml (nejchutnější je Nature’s charm oat whipping cream) – vychlaďte přes noc
volitelně lžíce moučkového třtinového cukru – já nedávám, mám ráda méně sladkou zmrzlinu
Postup
Přimíchejte sekanou černou čokoládu pro verzi stracciatella.
Extra | Dezert | Párty a oslavy | Bez sóji | Bez ořechů | Bez lepku