Když dodržíte každý krok receptu, získáte vzhled i vůni pravé vajíčkové pomazánky. Na jaře se do ní hodí plané bylinky, v zimě sekaná rukola nebo zelená cibulka. Skvělá je na kváskový chleba nebo do celozrnné tortilly.
minut
5
porcí
2
Vyzkoušejte i verzi z cizrny nebo tofu.
“Vajíčková”
Ingredience
bílé fazole 1 plechovka
olivový olej 1 lžíce
kurkuma 1 lžička
černá sůl Kala Namak 1/4 lžičky
hořčice 1 lžíce
vegan majonéza 1 lžíce
kyselé okurky 2 lžíce sekaných
lahůdkové droždí 1 lžíce
bylinky, rukola, jarní cibulka…
Postup
Vyzkoušejte i verzi z cizrny nebo tofu.
Pomazánka | Svačina | Velikonoce | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru