“Vajíčková”

“Vajíčková”

Když dodržíte každý krok receptu, získáte vzhled i vůni pravé vajíčkové pomazánky. Na jaře se do ní hodí plané bylinky, v zimě sekaná rukola nebo zelená cibulka. Skvělá je na kváskový chleba nebo do celozrnné tortilly.

minut
5
porcí
2

Vyzkoušejte i verzi z cizrny nebo tofu.

“Vajíčková”


 

Ingredience

bílé fazole 1 plechovka

olivový olej 1 lžíce

kurkuma 1 lžička

černá sůl Kala Namak 1/4 lžičky

hořčice 1 lžíce

vegan majonéza 1 lžíce

kyselé okurky 2 lžíce sekaných

lahůdkové droždí 1 lžíce

bylinky, rukola, jarní cibulka…

Postup

  1. Fazole sceďte a propláchněte, nechte okapat.
  2. Pak je v misce rozmačkejte šťouchadlem na brambory, nějaké kousky jsou žádoucí, ale můžete vzít i mixér.
  3. Nakrájejte na malé kousky okurky a posekejte bylinky.
  4. Všechny ingredience smíchejte s fazolemi a ochutnejte, zda vám stačí sůl.
 

Vyzkoušejte i verzi z cizrny nebo tofu.

Pomazánka | Svačina | Velikonoce | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz