Udělat veganský dort není žádný problém! Rozhodně není třeba se toho bát! Takže s chutí do toho, protože tento vanilkový s pudinkovým krémem a lesním ovocem je naprostý skvost. Božsky vláčný a chuťově plný. Kromě toho, že je vegan, neobsahuje ani žádné stopy sóji.
Čoko verze: použijte čokoládový pudink a do těsta 2 lžíce kakaa
Jahodová verze: použijte jahodový pudink a místo části mléka do těsta 3 lžíce šťávy z řepy/ostružin pro růžový dort.
Fantazii se meze nekladou, hrajte si.
pozn. foto zcela výjimečně není moje. Dort se snědl dřív, než byla možnost ho vyfotit. Co nejdřív ho upeču znovu a nafotím sama. Prozatím inspirace od Domestic Gothess.
Vanilkový dort
Ingredience
KORPUS
rostlinné mléko 360 ml (ovesné, mandlové, kokosové)
mouka 280g
bílý vinný ocet (jablečný ocet a přinejhorším citrón) 1 a 1/2 lžičky
moučkový cukr 250g
vanilkový extrakt 1 lžíce
olej (slunečnicový, řepkový…) 100g
rostlinný jogurt 50g (pro verzi bez sóji jogurt kokosový, rýžový, ovesný apod.)
kukuřičný škrob 30g
pečící soda 1 lžička
prášek do pečiva 1 lžička
KRÉM
rostlinné mléko 400 ml (ovesné, mandlové, rýžové)
vanilkový puding prášek 1 sáček
moučkový cukr 2 lžíce a dále dle chuti
vegan máslo (pevné, ne mazací margarín) 200g
OZDOBA
drobné ovoce dle chuti – maliny, borůvky, rybíz, jahody – alespoň 300g
malinová či jahodová marmeláda (není nutná)
Postup
Čoko verze: použijte čokoládový pudink a do těsta 2 lžíce kakaa
Jahodová verze: použijte jahodový pudink a místo části mléka do těsta 3 lžíce šťávy z řepy/ostružin pro růžový dort.
Fantazii se meze nekladou, hrajte si.
pozn. foto zcela výjimečně není moje. Dort se snědl dřív, než byla možnost ho vyfotit. Co nejdřív ho upeču znovu a nafotím sama. Prozatím inspirace od Domestic Gothess.