Baví mě hledat vegan recepty ve světových kuchyních nebo typické recepty veganizovat. Varenyky jsou z Ukrajiny a původní verzi s bramborami jsem obohatila o pohanku a ořechy. Mňam! Připomínají italské raviolly nebo korejské dimsum. Plněných “knedlíčků” není nikdy dost.
K bramborám a ořechům můžete místo pohanky zkusit tempeh. Bude to mít zas úplně jiný šmrnc.
Cibuli můžete vypražit úplně do křupava.
Varenyky
Ingredience
TĚSTO
pšeničná mouka hladká 260 g
špetka soli
voda 12 lžic
NÁPLŇ
brambory 6 ks
cibule 1
pohanka hrst
vlašské ořechy hrst
lahůdkové droždí 2 lžíce
olivový olej 1 lžíce
sůl
čerstvě mletý pepř
NAVRCH
cibule 3
uzená paprika dle chuti
vegan zakysaná smetana dle chuti
Postup
K bramborám a ořechům můžete místo pohanky zkusit tempeh. Bude to mít zas úplně jiný šmrnc.
Cibuli můžete vypražit úplně do křupava.