Často jíme thajskou, mexickou, italskou, indickou nebo čínskou kuchyni. Plus mnoho jiných z celého světa, jako je řecká, izraelská či bhútánská. A někdy to proložím něčím ze školní jídelny. Z nostalgie. Čevabčiči je původem z balkánu a znamená “kebabíček”. Dělám ho z tempehu a špaldové pšenice a kvůli české klasické verzi tohoto pokrmu ho servíruju s cibulí a kyselými okurkami.
Čerstvě upečené jsou velmi křehké. Po zchladnutí se zpevní.
Na Balkáně se čevabčiči podává s ajvarem (pálivá pasta z pečených paprik).
Vegančiči
Ingredience
ČEVABČIČI
tempeh smažený 200g balení
velká cibule
špaldová pšenice 150g sušené
olivový olej nebo vegan máslo (já používám svou značku VEGINO) 2 lžíce
červená paprika 1 lžička
uzená paprika 1/2 lžičky
sušený česnek 1 lžička
čili 1/2 lžičky
saturejka 1 lžička
pepř 1/2 lžičky
sůl 1 lžička a dále dle potřeby
kukuřičná strouhanka dle potřeby
rostlinné máslo nebo olej na potření šišek
OBLOHA
kyselé okurky
červená cibule
kečup
vegan majonéza
Postup
Čerstvě upečené jsou velmi křehké. Po zchladnutí se zpevní.
Na Balkáně se čevabčiči podává s ajvarem (pálivá pasta z pečených paprik).