I bez vajíček lze mít nutričně hodnotnou a lahodnou nádivku! Tenhle recept je skvělý, protože v něm není bílá houska, ale jáhly, tofu a tempeh a k tomu hora divokých bylin. Výborně drží, dá se tedy po vychladnutí krájet na kostky.
Pro verzi bez sóji použijte místo tofu a tempehu seitan nebo jiné vegan “maso”.
Pokud nemáte divoké byliny, použijte kopu pažitky a zelené cibulky, případně bio kedlubnové listí.
Velikonoční nádivka
Ingredience
Na velký pekáč:
jáhly 400g sušených
voda na jejich uvaření (cca 750 ml)
tofu uzené na bukovém dřevě 100g
tempeh 200g (já dávám marinovaný, ale můžete opět uzený)
cibule
mrkev
velká kopa divokých bylin (kopřiva, bršlice, popenec, ptačinec, orsej (pouze před květem!), mladá pampeliška aj., případně kadeřávek, pažitka, cibulka…)
kurkuma 1/2 lžičky
sůl kala namak 1/2 lžičky a dále dle chuti (nebo jiná sůl, ale tato voní po vejcích)
muškátový květ 1/4 lžičky
pepř 1/4 lžičky
Postup
Pro verzi bez sóji použijte místo tofu a tempehu seitan nebo jiné vegan “maso”.
Pokud nemáte divoké byliny, použijte kopu pažitky a zelené cibulky, případně bio kedlubnové listí.
Musím Vás upozornit že toto je naprostá kravina. Seitan je čistý lepek. Jako snad nejsou lidi hloupí a neposlechnou. Tofu a tempeh je pouze ze sóji. Který neobsahuje lepek. “Pro bezlepkovou verzi použijte místo tofu a tempehu seitan nebo jiné vegan “maso”.”
Díky, to byl úplný překlep, mělo to být “pro verzi vez sóji”, opraveno