Zejména v chladné části roku není zapečených jídel nikdy dost. Quinoa je chuťově jedinečná a výživově úplný skvost – obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, tedy plnohodnotné bílkoviny. Já ji dělám pěkně pálivou a zasypu ji vrstvou svého domácího vegan sýra. S kyselými okurkami chuťové orgie.
Na závěr do hotového jídla vmíchejte 2 hrsti baby špenátu.
Zapečená quinoa
Ingredience
olivový olej 1 lžíce
cibule 1ks
česnek 3 stroužky
pórek 20 cm (bílá nebo zelená část podle toho, kterou máte radši)
quinoa 1 hrnek suché
passata nebo krájená rajčata 800 ml
voda 1/2 hrnku
lahůdkové droždí 2 lžíce
mletý kmín 1 lžíce
sušené oregáno 1 lžíce
čili papričky v oleji 1 lžička
sůl 1 lžička a dále dle chuti
čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky
fazole 1 plechovka
mražená kukuřice 1 hrnek
rostlinný sýr (např. vegmazán dle receptu zde na webu)
Postup
Na závěr do hotového jídla vmíchejte 2 hrsti baby špenátu.
Luxusní!!!