Zapečená quinoa

Zapečená quinoa

Zejména v chladné části roku není zapečených jídel nikdy dost. Quinoa je chuťově jedinečná a výživově úplný skvost – obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, tedy plnohodnotné bílkoviny. Já ji dělám pěkně pálivou a zasypu ji vrstvou svého domácího vegan sýra. S kyselými okurkami chuťové orgie.

minut
60
porcí
4-5

Na závěr do hotového jídla vmíchejte 2 hrsti baby špenátu.

Zapečená quinoa


 

Ingredience

olivový olej 1 lžíce

cibule 1ks

česnek 3 stroužky

pórek 20 cm (bílá nebo zelená část podle toho, kterou máte radši)

quinoa 1 hrnek suché

passata nebo krájená rajčata 800 ml

voda 1/2 hrnku

lahůdkové droždí 2 lžíce

mletý kmín 1 lžíce

sušené oregáno 1 lžíce

čili papričky v oleji 1 lžička

sůl 1 lžička a dále dle chuti

čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky

fazole 1 plechovka

mražená kukuřice 1 hrnek

rostlinný sýr (např. vegmazán dle receptu zde na webu)

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180°C.
  2. Nasekejte cibuli, česnek a pórek a poduste je na oleji.
  3. Quinou spařte vroucí vodou a po minutě propláchněte, nechte okapat.
  4. Do zapékací formy postupně naskládejte quinou, cibuli, rajčatovou šťávu, všechna ochucovadla a vodu. Vynechejte fazole a kukuřici, sýr a koriandr.
  5. Pořádně promíchejte a přiklopte, nebo dobře zakryjte alobalem.
  6. Pečte 30 minut.
  7. Vyndejte z trouby, promíchejte, vmíchejte okapané fazole a mraženou kukuřici a dalších 30 minut zapékejte.
  8. Ochutnejte a dochuťte, je-li třeba.
  9. Posypejte “sýrem” a sekaným koriandrem.
 

Na závěr do hotového jídla vmíchejte 2 hrsti baby špenátu.

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Komentáře
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz