Jako-by-byla-vaječná omeleta

Jako-by-byla-vaječná omeleta

Je žlutá a vypadá jako vaječná. Je plná bílkovin jako vaječná. Podobně chutná jako vaječná. Uděláte s ní spoustu parády jako s vaječnou. Ale! Na rozdíl od vaječné nezatěžuje tělo a nemusely kvůli ní trpět slepice. A kdo by dneska ještě stál o to, živit se cizí bolestí?

minut
30
porcí
3

Omelety smažte tlustčí než vaječné a myslete na to, že jsou křehčí než vaječné = otáčejte je velmi opatrně. Cibuli do nich můžete předem zkaramelizovat. Nebojte se do nich dát takové bylinky a koření, co máte rádi.

Jako-by-byla-vaječná omeleta


 

Ingredience

cizrnová mouka 1/2 hrnku

drcené lněné semínko 1 lžíce

voda 1 hrnek (postupně)

sůl 1/4 lžičky

česnekový prášek 1/4 lžičky

mletý kmín 1/4 lžičky

pepř 1/4 lžičky

lahůdkové droždí 2 lžíce

kypřící prášek 1/2 lžičky

citrónová šťáva 1/2 lžičky

cibule 2 lžíce jemně sekané

bylinky 2 lžíce jemně sekaných

vegan majonéza, avokádo, ledový salát…

pečené brambory, pečená zelenina, hummus...

Postup

  1. Mouku, len, 3/4 vody, sůl, česnekový prášek, kmín, pepř, lahůdkové droždí, kypřící prášek a citrónovou šťávu rozmixujte dohladka.
  2. Pokud bude třeba, přidávejte postupně další vodu. Potřebujete vazké tekuté těstíčko, které půjde nalít na pánev, ale není není řídké.
  3. Ručně vmíchejte cibuli a bylinky.
  4. Usmažte z obou stran 3 omelety.
  5. Naplňte je dobrotami, např. vegan majonézou, bramborami pečenými se zeleninou, salátem, avokádem, kečupem ….
 

Omelety smažte tlustčí než vaječné a myslete na to, že jsou křehčí než vaječné = otáčejte je velmi opatrně. Cibuli do nich můžete předem zkaramelizovat. Nebojte se do nich dát takové bylinky a koření, co máte rádi.

Snídaně | Svačina | Hlavní jídlo | Velikonoce | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Komentáře
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz