Je žlutá a vypadá jako vaječná. Je plná bílkovin jako vaječná. Podobně chutná jako vaječná. Uděláte s ní spoustu parády jako s vaječnou. Ale! Na rozdíl od vaječné nezatěžuje tělo a nemusely kvůli ní trpět slepice. A kdo by dneska ještě stál o to, živit se cizí bolestí?
Omelety smažte tlustčí než vaječné a myslete na to, že jsou křehčí než vaječné = otáčejte je velmi opatrně. Cibuli do nich můžete předem zkaramelizovat. Nebojte se do nich dát takové bylinky a koření, co máte rádi.
Jako-by-byla-vaječná omeleta
Ingredience
cizrnová mouka 1/2 hrnku
drcené lněné semínko 1 lžíce
voda 1 hrnek (postupně)
sůl 1/4 lžičky
česnekový prášek 1/4 lžičky
mletý kmín 1/4 lžičky
pepř 1/4 lžičky
lahůdkové droždí 2 lžíce
kypřící prášek 1/2 lžičky
citrónová šťáva 1/2 lžičky
cibule 2 lžíce jemně sekané
bylinky 2 lžíce jemně sekaných
vegan majonéza, avokádo, ledový salát…
pečené brambory, pečená zelenina, hummus...
Postup
Omelety smažte tlustčí než vaječné a myslete na to, že jsou křehčí než vaječné = otáčejte je velmi opatrně. Cibuli do nich můžete předem zkaramelizovat. Nebojte se do nich dát takové bylinky a koření, co máte rádi.
[…] doplňte olej tak, aby byla všechna pažitka ponořená pod olejem. Takto ji skvěle využijete v cizrnové omeletě, polévce nebo v zfermentovaném sýru z mého […]